måndag, december 29, 2008

Nyårsafton

Då är julen över för i år. Vi hade fyra julbordshelger. Lite ringrostigt första helgen, men sen blev de bättre och bättre med grandfinale förra helgen. Nu i helgen återgick vi till våra temabufféer. Det bjöds på medelhavsmat med kulinariska vegopizzor som signum. I helgen firar vi det nya året med en läcker asiatisk buffé. Det ska wokas tofu och pakchoy, vi gör läckra nudelsallader, gadugadu jordnötssås, kimchee och andra smarriga rätter. Hoppas ni får ett bra nytt år kära gäster!
Gör ett par nyårslöften, alltid lika kul att titta tillbaks på vid slutet på nästa år. Kollar själv igenom fjolårets lista. Blir en del löften som får gå vidare till årets upplaga med.
Beträffande restaurangen så ska vi försöka få ordning på trädgården. Det ser aningen vildvuxet och oorganiserat ut för tillfället. Ni går gärna maila oss på info at hermans.se för att tipsa oss eller om ni vill erbjuda hjälp.

Gärna fotovernissage med miljötema i restaurangen.

Förslag på nya veganrätter är också tacksamt. Det är min önskan att vi blir ännu bättre på vegansk mat och framförallt satsar ännu mer på ekologiskt. I år ska samarbetet med bondens marknad expanseras så vi får in lokalproducerat och färskt.

Ett hett tips: Besök Hermans ekohandel, en ny fräsch stor affär med ett enormt utbud av ekologiska varor. Ligger på Tegnergatan. Närmsta tunnelbana Rådmansgatan. Mer info på www.hermansekohandel.se

Väl mött år 2009!