onsdag, mars 09, 2011

Grisigt

Ny utredning av Blackstaby Gris AB from Djurrättsalliansen on Vimeo.

2 kommentarer:

Mamma Mu sa...

Men seriöst...vad säger de som försvar till att lägga ner åtalet när man visar upp sådana här videos?? Vad har de för förklaringar. Även om man väljer att äta kött så ska man ju för guds skull kunna äta det och veta att djuret åtminstonne varit friskt?? Mina barn är inte veganer, men visst...tack och lov är de inte glada i kött så de äter det sällan...men när de väl äter det vore det trevligt att veta att det var från ett välmående och friskt djur. Jag väljer idag vegankost och mina barn äter det för det mesta...men deras pappa är köttätare så visst...det finns här hemma och barnen äter det ibland... Och tyvärr vet jag att hur många sådana videos jag än visar upp för min man så biter det inte på honom...så jag lär förbli ensam veggo i familjen (med ett visst stöd från barnen).
Men jag blir riktigt, riktigt ledsen när jag ser videos som den jag såg nu...hur, HUR??? kan man behandla ett djur på det sättet?? :(

Mero Winger sa...

Det sjuka är att företagen ser inte djuren som djur utan objektifierar dem. De ser pengar, inkomst och skiter fullständigt i att djuret lider. Så länge de drar in pengar på detta så är det lungan. Därför las åtalet förmodligen ner. Lite mutor här, lite nedtystnad där. Allt har med pengarna att göra.

Det är industri, baserat på levande djur. Djur som föds upp i obscena antal, och trycks ihop i små celler för att tjänas som mat. Djur som lever i skräck, och mår allmänt taskigt. Kött som vi människor köper för stora mängder pengar och förtär dagligen.

"Just because I want to eat the burger doesn't mean I want to meet the cow."- attityd.

Jag är själv vegetarian, försöger långsamt övergå till vegan också. Allt som sker i livsmedelsvärden är onaturligt, även det som klassas som ekologiskt är bara bullshit också...

Det är mycket skepsism och motstånd man får så fort man tar upp att man inte äter kött. Men ärligt talat, människan är inte skapt för att äta kött heller. Bevis finns i den mänskliga anatomin och matsmältningsorgan, samt tänder. Men eftersom vår kropp är så otroligt anpassningsbar så har den lärt sig att även processera dött ruttet kött och suga i sig näring från det också. (men då blir man överviktig och får sjukdomar istället)

Själv försöker jag odla så mycket jag kan själv. Får då vet jag verkligen vad jag får i mig, och att det verkligen är ekologiskt.