söndag, mars 09, 2008

Pakoras


Pakoras för 4 personer
Skiva två röda lökar
Skiva en zuchini
Skiva en aubergine
Ta en halv blomkål och dela i buketter
Skiva två potatisar tunnt
Det finns obegränsat med varianter på grönsaker som kan användas för pakoras.

Smet för pakoras:
Kikärtsmjöl
vatten
spiskummin
mald koriander
chilipulver
curry
gurkmeja
röd mald paprika
salt
Blanda vatten, mjöl och kryddor efter egen smak tills det bildas en smet som är lagom lös. Låt smeten stå en halvtimme. Tillsätt eventuellt mer vatten eller mer mjöl beroende på smetens konsistens.

Hetta upp tillräckligt med olja i en kastrull så att oljan täcker grönsakerna.
Testa att doppa en grönsaksbit i smeten och doppa ner den försiktigt i oljan. När oljan är tillräckligt het så friteras grönsaken inom kort. Var försiktig så att grönsakerna inte blir överstekta och mjuka.

Gör gärna en svalkande sås till pakoras knytena.

Yoghurtsås med kokos och mynta

Blanda yoghurt, kokosflarn och finhackad mynta med lite lime till en sås.

Inga kommentarer: